Heerlijk overnachten in historisch Steenbergen aan de jachthaven

Overnachten in Steenbergen in Hotel-Brasserie de Kaai betekent overnachten in een bijzondere omgeving. De Kaai ligt naast de karakteristieke jachthaven van Steenbergen die in 2017 een complete metamorfose heeft ondergaan. Hotel de Kaai bestaat uit twaalf kamers. Alle één- en twee persoonskamers zijn in 2017 vernieuwd en van een modern, fris jasje voorzien.

Alle kamers in De Kaai zijn voorzien van een eigen douche en toilet, televisie en wifi-verbinding. Naast een kamer kunt u een ontbijt bij uw reservering boeken. Dat is toch heerlijk wakker worden: koffie, jus d’orange, verse broodjes met gebakken eieren en diverse andere soorten beleg in onze sfeervolle brasserie of op ons zonnige terras?

Wilt u een lunchpakket meenemen? Natuurlijk; geen probleem! Meldt dit bij het inchecken aan onze medewerkers en geef gelijk uw keuze voor wit of bruin brood door. Heeft u nog aanvullende wensen? Laat het onze medewerkers weten; zij helpen u graag!

Steenbergen: een stad met geschiedenis

Overnachten in Steenbergen is overnachten in een historische stad op een centrale locatie. Steenbergen ligt centraal tussen Rotterdam en Antwerpen. Bergen op Zoom ligt via snelweg A4 op tien minuten rijden. Waarschijnlijk werd Steenbergen in de tweede helft van de 13e eeuw gesticht. Dankzij handel met Antwerpen, Brugge en Gent groeide Steenbergen verder. In de 16e eeuw werd de stad een belangrijk onderdeel van de West-Brabantse waterlinie. Fort Henricus is een overblijfsel van deze periode. Het fort is afgelopen jaren opgeknapt. U kunt daar vrijblijvend rondneuzen en wandelen.

Steenbergen: stad aan het water

Via de Steenbergse Vliet is Steenbergen verbonden met het Volkerak. De Vliet voert dwars door een prachtig natuurgebied. De jachthaven heeft in 2017 een complete metamorfose ondergaan. De locatie van de haven is uniek. Hij ligt namelijk direct tegen het centrum van Steenbergen aan. Hotel-Brasserie de Kaai ligt naast de jachthaven. Vanaf ons terras heeft u (deels) zicht op de jachthaven.

Steenbergen: middenin de natuur

Steenbergen ligt naast de Dintelse Gorzen. Dit buitendijkse natuurgebied liep tot 1987 bij vloed onder water. Door de Philipsdam (onderdeel van de Deltawerken) veranderde dit. Het gebied is prachtig groen en biedt plek aan vele vogelsoorten. Door het gebied loopt een wandelroute. Door en langs Steenbergen lopen diverse fietsroutes. Denk aan de ‘Cruijslandse Krekenroute’, ‘De Ronde van Groot Steenbergen’ en ‘Prinslandroute gemeente Steenbergen’.

Overnachten in Steenbergen betekent een verblijf in bourgondisch Brabant. Ook als hotelgast kunt u in onze brasserie terecht voor een heerlijke lunch, bourgondisch diner, koffie met gebak of gezellige borrel.

Reserveer vandaag nog uw kamer. Wij wensen u alvast een prettig verblijf!