Top 5 van leukste activiteiten in Steenbergen en omgeving

Steenbergen is een prima uitvalsbasis om de Brabantse Wal te ontdekken. Wandelend, op de (elektrische) fiets of met de auto. Wat dat laatste betreft heeft Steenbergen sowieso al één groot pluspunt te pakken: files kennen we hier amper of niet. Dat is iets voor de Randstad en dat houden we graag zo! Bij deze onze top 5 van leukste activiteiten in Steenbergen en omgeving.

1. Fietsen in Steenbergen en omgeving

Vanuit Steenbergen starten diverse fietsroutes. Alle routes hebben een eigen thema. Welke fietsroute in Steenbergen en omgeving kiest u? De groene Heense Dijken Route door de polders rondom Steenbergen, fietsroute November ’44 die voert langs allerlei locaties die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog of de Cruijslandse Kreken route: een fietstocht langs uitgestrekt landbouwgebied, watergangen, historische dorpen en mooie vergezichten.

U vindt alle fietsroutes op www.vvvbrabantsewal.nl. Sommige routes starten in Steenbergen zelf, andere voeren door de stad. U kiest natuurlijk zelf of u halverwege instapt of start bij het beginpunt.

2. Wandelen in Steenbergen en omgeving

De Dintelse Gorzen liggen op een kwartiertje rijden van Hotel De Kaai. Tot 1987 had dit buitendijkse natuurgebied te maken met eb en vloed. Door de deltawerken veranderde het Krammer-Volkerak in een zoet binnenmeer. De gorzen zijn een prachtig gebied om te wandelen. Spot bijzondere vogelsoorten, zoals de smient, roodborsttapuit en graspieper en geniet van de prachtige flora en fauna.

Ook in Steenbergen zelf zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Denk aan de Historische Pandenwandeling, Ommetje Vliegeniersroute, Historische Wandeling of De Eendrachtroute. Op de website van de VVV vindt u een compleet overzicht van alle wandelroutes in Steenbergen.

3. Varen in Steenbergen en omgeving

De jachthaven van Steenbergen is te bereiken via het Volkerak en de Steenbergse Vliet. In 2017 heeft de haven een complete metamorfose ondergaan. Van de steigers tot en met de kade; alles is vernieuwd. Hotel de Kaai ligt pal naast de jachthaven en is daarmee een ideale uitvalbasis om het water op te gaan. Eén van die dingen die in deze top 5 van leukste activiteiten in Steenbergen niet mag ontbreken is het varen met een (eigen) boot of sloep. Ze zijn in en rondom de stad op verschillende plaatsen te huur. Een aanrader, want vanaf het water beleeft u Steenbergen van een heel andere kant!

4. De historie van Steenbergen

Wist u dat Steenbergen dankzij zoutwinning en handel met Antwerpen en Vlaamse steden als Brugge en Gent in de 14e en 15e eeuw veel geld heeft verdiend? In de 16e eeuw werd Steenbergen als vesting- en garnizoensstad onderdeel van de West-Brabantse waterlinie. De sporen van dit rijke verleden zijn nog steeds goed zichtbaar en het bekijken meer dan waard. Een bezoek aan Steenbergen is dan ook niet compleet zonder in die geschiedenis te duiken.

5. Steden in de omgeving van Steenbergen

Vanuit Steenbergen zijn omliggende steden via de A4 en N257 prima bereikbaar. Vanuit Hotel De Kaai is het een half uurtje rijden naar Antwerpen, Rotterdam en Breda. Dichterbij liggen ook genoeg mooie plaatsen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan het bourgondische Bergen op Zoom of het Zeeuwse Zierikzee?

Vraag onze medewerkers

Vraag onze medewerkers om nog meer informatie over activiteiten in Steenbergen. Zij denken graag met u mee om van uw verblijf in Hotel De Kaai een succes te maken!

Eropuit geweest en toe aan wat rust? Puf uit op ons terras of geniet van een lunch of diner in ons restaurant. Bekijk ons menu.